side-area-logo

PREPORUKE NAŠEG KUVARA

Život bez prave gozbe dug je put na kome nema mnogo zadovoljstva. Uživajte u vašem putu uz pravu gozbu kod nas

Zakuska – to je ono kad baš želite da sednete s prijateljima uz čašicu razgovora i ne želite da osetite kako vreme teče. Domaći pršut, izabrani sirevi specifičnih ukusa, malo maslina, čaše rashlađenog rozea Temet. I tako popodne pređe u veče, dođe muzika, duša postane laka i prozračna, zakuska i vino su tu da učine život baš onakvim kakvim ste ga zamišljali u svojim najluđim snovima.

Dimljeni šaran – sveže ulovljen dunavski šaran (lovi se u okolini Grocke), koji se suši na poseban način, čime se dobijaju specifičan ukus, miris i pre svega izuzetno kvalitetno meso.

Preporuka – belo dobro rashlađeno vino Trijumf ( Aleksandrović).

Teleći kotleti – sveže teleće meso, marinirano u specijalnim začinima, pečeno na roštilju, s hrskavom koricom. Savršen recept naših kuvara koji zadovoljava istančane ukuse poštovalaca dobre hrane.

Preporuka – roze Varijanta (Aleksandrović).

Teletina i jagnjetina ispod sača su dva specijaliteta kuće prepoznatljiva po bogatim i sočnim ukusima. Serviraju se uz krompir pečen ispod sača.

Uz to preporučujemo selekciju belih starih sireva, ajvar i obavezno crno vino Regent (Aleksandrović).

Dimljena vešalica – takođe specifična jer se najkvalitetnije svinjsko sveže meso dimi po staroj domaćoj recepturi, prirodnim putem. Predlažemo ljubiteljima i poštovaocima dobre tradicionalne kuhinje, uz čašu ERGO (crveni) kuće Temet.

Domaća kobasica i ćevapi – zaista je teško preporučiti, ali još teže preskočiti, jela koja su simbol srpske kafane i kuhinje. Naravno da ih ima u ponudi svih restorana, kafana, birtija, bircuza, elitnih restorana… ali mi mislimo da su kod nas posebni i neponovljivi. I kobaje i ćevapi. Ne samo da su pravljeni pažljivo, od odabranih i svežih mesa visokog kvaliteta, pripremani s mnogo pažnje i po najvišim standardima, već su u oba dodati začini i oni tajni sastojci naših kuvara koji čine da nam se gosti uvek vraćaju. Čarolija i ljubav. I ERGO beli (Temet)

Tulumbe se prosto savršeno slažu nakon svih slanih đakonija koje smo vam ponudili. Oproban recept najboljih starih poslastičara i naših baka.

Na nama je da ponudimo, odaberemo, nabavimo i pripremimo. Na vama je da probate i dođete ponovo ako smo uspeli u nameri da vam se dopadne!

PREDJELA

Ukusan uvod u strastveno veče. Mi smo zaljubljenici prave hrane i prirodnih ukusa. Daleko od veštačkih i nepotrebnih dodataka

PREDJELA

Duvan čvarci
440din
Pohovane teleće nogice
550din

..............

Ajvar
390din
Zakuska Kafana
1200din
GLAVNA JELA

Glavno jelo mora biti eksplozija ukusa. Grešni izazov kome je teško odoleti i koji delite sa onima koje volite

GLAVNA JELA

Jagnjetina sač
850din
Teletina sač
940din
Dimljeni šaran
940din
Teleći kotleti
870din

..........

Jagnjeći kotleti
870din
Dimljena vešalica
900din
Domaća kobasica
700din
Ćevapi
660din
DEZERT

Tu je da napravi savršenu atmosferu da nastavite vaše posebno veče kod nas

DEZERT

Tulumba
200din
Krempita
400din
VINO

S vinima je kao sa ženama – ono dobro nikada ne prođe neprimećeno. Biće tu misterije i magije i snage, obavezno i nedorečenosti. Vredi probati.

CRVENA VINA

Temet Ergo
2600din

Pakleno vino. Boja se urezuje u staklo i ostaje zalepljena. Tanini i kiseline zajednički ujedaju gde treba. Crveno voće s naprstkom nafte, začini i zeleni orasi napadaju ujedinjeni. Vrlo izbalansirano i svileno vino, a spada u ona koja se piju na sobnoj temperaturi.

Aleksandrović Regent
2600din

Tamnocrvena boja s purpurnim odsjajem. Izražajne arome kupina i borovnica, s toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Prednjonepčani ukus je izrazito voćan, osvežavajući. Tanini su glatki, a završnica ukusa je veoma energična i podseća na zrele višnje. Vino koje održava apetit i daje energiju u kombinaciji s hranom.

BELA VINA

Aleksandrović Trijumf
2600din

Vino snažne strukture, kremaste teksture i prefinjenog voćno-mineralnog karaktera. Raskošan buke je prepun osvežavajućeg citrusnog voća s delikatnim notama zove, suve trave, začinskog bilja i kremena. Bogat, skladan i veoma sočan ukus, prožet vibrantnim tonovima jabuka i mandarina, dugo ostaje u pamćenju

Temet Ergo
2600din

Sušta elegancija. Predivne već gotovo ćilibarske boje, izuzetno toplo, sa jednom neobičnom notom hrasta koja malo podseća na konjak. Vrlo osobeno!

ROZE VINA

Temet Rose
1700din

Neobične kristalno-bistre Barbie boje. Tipično osvežavajuće vino, izuzetno pitko, a istovremeno džemasto i kremasto, baš ono vino zbog kog Rose toliko vole u Provansi…

Aleksandrović Varijanta
2100din

Odlikuje se izuzetno voćnim mirisima jagode i maline s vrlo blagim mirisom kajsije i breskve. Na ukusu lagano i izuzetno sveže zbog većeg sadržaja kiselina.