side-area-logo
NEŠTO O NAMA JE PRIČA O LJUBAVI

Slučajno, ma ni slučajno

Mi smo amateri. Tako smo počeli. Amo, amare je koren reči amater, te je značenje raditi nešto iz ljubavi, u doslovnom prevodu biti ljubitelj.

Ljubitelji dobrog druženja, dobre hrane, probranih vina, vrhunske muzike. Kafana, jedna reč, hiljadu slika, doživljaja, utisaka. Bili smo očarani i još uvek smo.

Ali istina je i da smo bili neprofesionalci koje je pratila sreća. Naši saradnici su iznimni eksperti koji su pravo iz elitnog hotela Interkontinental došli kod nas. Srećnim sticajem okolnosti. Za nas.

Nismo znali ništa o nabavci, pa smo prošetali do pijace koja nam je u blizini i videli veliki red otmenih beogradskih dama ispred mesare. Danas je mesara Morava naš glavni dobavljač svežeg mesa.

Na našu sreću, najbolji su i ono što služimo gostima je identično onom što se servira za nedeljni ručak kod kuće – sveže, domaće, bez prerade, bez zamrzavanja.

Sir i kajmak pravo sa Rajca. Kod Vlajka sa Rajca smo kupovali mladi kajmak i sir nedeljom za svoju decu. I tada smo dolazili ranije i čekali red jer kod Vlajka je uvek gužva, znaju svi gde je sveže i dobro. Sad kupujemo malo više, pa imamo malo privilegija, manje čekamo na red, ali svakako moramo lično u nabavku.

Dača, naš kuvar, voli jutarnje šetnje po pijacama i voli da bira povrće za salate.

Uživali smo u vrhunskim vinima, pa smo ista birali i za svoje goste. Temet, Aleksandrović, Radovanović, su deo našeg asortimana. Želeli smo najbolje.

Nama je naša kafana druga kuća, želimo da se i naši gosti tako osećaju i činimo sve da tako bude.